Piept de pui cu legume caramelizate, in sos de soia

de Merisor in Mancaruri de legume, 18 Ian 2019 | 5146 vizualizari

 

Că îmi plac foarte mult legumele caramelizate, am mai declarat, iar în combinație cu piept de pui și sos de soia a ieșit un preparat de notă maximă, după cum au apreciat cei care l-au savurat.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui
  • 2 cepe roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 ardei gras, verde
  • 1 dovlecel
  • 1 lingură pastă de roșii
  • 100 ml ulei
  • 100 g unt
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • 100 ml sos de soia
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • pătrunjel verde
  • 250 g spaghete fără gluten
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu legume caramelizate, in sos de soia:

Curățăm legumele și le tăiem julien sau în bastonașe cât de cât de aceeași mărime, să dea bine în farfurie.

Jumătate din dovlecel îl tăiem în bastonașe, iar jumătate îl dăm pe răzătoare, pentru a îngroșa sosul.

La fel și pieptul de pui, îl tăiem în fâșii.

Usturoiul îl curățăm și îl dăm pe răzătoare.

Pieptul de pui îl asezonăm cu puțină sare și piper și îl tragem la tigaie în uleiul încins, până se rumenește ușor.

Într-o tigaie punem untul la topit și adăugăm mai întâi ceapa cu rădăcinoasele, iar când acestea se pătrund ușor adăugăm ardeii și bastonașele de dovlecel.

Amestecăm ușor legumele, 3-4 minute, apoi adăugăm zahărul și din nou amestecăm așa încât toate să prindă acel gust dulceag-amărui, de caramelizat.

Le stropim cu puțin oțet balsamic, apoi le adăugăm peste pieptul de pui.

Adăugăm și dovlecelul ras și 2 căței de usturoi răzuiți, puțin cimbru și amestecăm bine ingredientele, iar peste 3-4 minute, adăugăm pasta de roșii și sosul de soia.

Sosul de soia îl adăugăm treptat, gustând mâncarea și având grijă să nu iasă prea sărată.

Avem grijă de la început să presărăm peste pieptul de pui doar puțină sare, iar peste legume nu e nevoie să presărăm deloc sare.

Mai lăsăm mâncarea pe foc, sub capac, aproximativ 5-6 minute, nu mai mult, pentru ca legumele să nu devină prea moi, trebuie să rămână ușor al dente.

Între timp preparăm și pastele după metoda clasică și le servim cu acest delicios piept de pui cu legume caramelizate și sos de soia, presărat cu pătrunjel verde, tocat mărunt.

Nouă ne-a plăcut, sper să vă placă și vouă!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu legume caramelizate, in sos de soia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Fasole pastai pane