Pilaf cu praz si ciuperci

de claudiaO in Mancare copii, 22 Noi 2019 | 6784 vizualizari

 

Ieri am plecat de la servici cu gandul al pilaful Oanei https://www.bucataras.ro/retete/pilaf-de-post-cu-ciuperci-81960.html. Asa ca am trecut pe la magazin si am luat cate ceva ca sa fac pilaf.
Multumesc Oana pt minunata reteta.

 

INGREDIENTE

  • 250g orez pt pilaf
  • 2 fire de praz
  • 2 ardei capia rosii
  • 1 radacina de patrunjel - ca un am gasit morcov
  • 1 leg patrunjel verde
  • 500 g ciuperci brune
  • 20 g unt
  • 2 linguri ulei pt ciuperci
  • 2 linguri ulei pt legume
  • sare, piper si secretul gustului 1 lingurita , 1 vf de cutit de boia dulce
  • 1 l apa/supa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu praz si ciuperci:

Incepem cu legumele. Prazul il curatam si il taiem rondele. Il punem la calit in ulei. Radacina de patrunjel o dam pe razatoarea mare - o adaugam si pe ea in cratita langa praz. Ardeiul spalat si curatat de seminte il tocam cubulete - hop si el in cratita...o nebunie de culori acolo!

Lasam sa se inmoaie putin, apoi adaugam orezul spalat in multe ape (vreo 6), saram piperam, punem si boiaua, adaugam apa sau supa daca avem  (eu am pus apa) si dam la cuptor vreo 20 min.

Intre timp pregatim ciupercile, pe care, dupa ce le-am spalat intrun jet de apa, le-am tocat felii potrivite. Le calim in ulei amestecat cu unt, pana scade zeama lasata. Indepartam de pe foc cand mai avem vreo 2 linguri de zeama, ca sa dea gust la pilaf.

Scoatem orezul, adaugam ciupercile si patrunjelul tocat si mai lasam 5 min la cuptor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu praz si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de pui pentru copii