Pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit

de Andrei Craitoiu in Pui, 10 Apr 2009 | 38889 vizualizari

 

Bucătăraşul Andrei a scris o reţetă garnisită cu o galerie foto de-ţi lasă gura apă …

 

INGREDIENTE

  • - 1 ceapă potrivită
  • - 1 ardei gras roşu
  • - 3 roşii
  • - 1 legătură de pătrunjel
  • - 1 cană de orez bob mare
  • - cîteva bucăţi de carne crudă (de pui, de porc puţin împănat, vită, raţa, gîscă
  • - o lingură “Secretul gustului”
  • - sare, piper, ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit:

- se taie o ceapă de mărime mijlocie (poza 1)

- se pune puţină sare şi se freacă cu mîna (poza 2)

- se pune un ardei gras roşu tăiat feliuţe (poza 3)

- se adaugă 3 roşii potrivite tăiate cubuleţe (poza 4)

- se taie mărunt o legătură de pătrunjel (poza 5)

- se taie un cartof rondele (poza 6)

- se amestecă totul (poza 7)

- se adaugă o cană de orez (poza 8 )

- se amestecă totul şi se adaugă apă (poza 9)

- se pune ulei de măsline, cel puţin 100 ml (poza 10)

- se adaugă o lingură de “Secretul gustului de găină” şi piper negru măcinat

- se adaugă cîteva bucăţi de carne crudă (de pui, de porc puţin împănat, vită, raţa, gîscă, etc… (poza 11)

- se introduce vasul la cuptor la foc mare 1 oră şi apoi la foc potrivit 45 de minute

- după o oră se scoate puţin vasul afară, se pune carnea într-o farfurie, se amestecă compoziţia cu o paletă de lemn şi se mai adaugă puţină apă caldă şi dacă mai este nevoie şi ulei, apoi se pune deasupra carnea pe cealaltă parte (poza 12, poza 13)

- după o oră şi 45 de minute se scoate din cuptor, se lasă timp de 15 minute să “respire” şi apoi se serveşte (poza 14)

- se pune în farfurie cu castraveciori acri numai din saramură să scîrţîie în dinţi (poza 15)

- se poate servi cu vin rosu Merlot sau Cabernet Sauvignon

NOTĂ:

- dacă nu aveţi un vas mare de pămînt smălţuit pe interior, puteţi folosi un vas termorezistent tip Yena, corespunzător ca mărime. Secretul acestei reţete este că totul este în stare crudă (nimic călit), cînd se introduce la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

adry88 1

08.05.2011, 13:25

reisnaor_2006 1

20.06.2014, 15:03

imi lasa gura apa

anutz 1

25.06.2014, 16:25

este deliciaosa! eu am facut-o in vas yena si a iesit buuuna. am pus ceapa verde in schimb si carne de porc pe care am calit-o putin in prealabil.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Poussin (pui mic) pe pat de supa de legume inabusite