Pita greceasca

de AnaDavid in Piine, 12 Oct 2017 | 3966 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 10 gr sare
  • 5 gr drojdie proaspata
  • 1/2 linguruta zahar
  • 1 lingura ulei masline
  • 300 ml apa (temperatura calduta)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pita greceasca:

  •  Topim drojdia cu 100 ml din apa cu zahar si lasam sa creasca in volum. Apa trebuie sa fie calduta.
  • Pregatim faina, adaugam sarea si amestecam. Facem loc in centru si adaugam uleiul si drojdia, amestecam si adaugam restul de apa lucrand bine cu forta pentru 10 min. Trebuie sa fie un aluat moale, dar sa nu sa se lipesca de mana noastra. Acoperim si lasam in loc cald sa creasca 3 ore.
  • Cand si-a dublat volumul, facem 6 bile din aluat, intindem cu sucitor si gaurim cu furculita.
  • Le punem la o tigaie incinsa bine si unsa cu putin ulei cate 3 min pentru fiecare parte.

Puem sa servim langa carne, cu salata, cu branza si muraturi si in multe feluri, depinde de voi.

I

TIPS-URI

1

Trebuie sa incepem cu mult inainte, cel putin 3 ore, facem aluatul si lasam la dospit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pita greceasca" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Paine wassa