Piure de fasole boabe cu ragu de porc

de simona72 in Porc, 3 Dec 2015 | 3303 vizualizari

 

Este un fel de fasole frecata, dar putin mai moale si transformata intr-un piure foarte fin. In complectarea acestui piure am facut un ragu din carne de porc. De obicei, ragu este un sos care se foloseste la paste. Eu am adaugat mai putin sos de rosii, am lasat sa scada bine si l-am folosit cu succes alaturi de muraturi.

 

INGREDIENTE

Pentru piureul de fasole:

  • 500 gr fasole cu bob de marime medie
  • Apa
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 1 lingura paprika afumata
  • 5 linguri ulei de masline extravirgin
  • 5 catei de usturoi
  • Pentru ragu de porc:
  • 800 gr pulpa de porc
  • 1 praz
  • 5 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 borcanel mic cu pasta de gogosari
  • 2-3 linguri concentrat de rosii
  • 1 cescuta mica de apa
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 2 linguri cimbru uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de fasole boabe cu ragu de porc:

 

Pentru piure: se spala fasolea in mai multe ape, se lasa peste noapte in castron cu apa sa se umfle fasolea. A doua zi, se scurge de apa, se pune apa curata peste fasole, 1 lingurita bicarbonat si se pune la fiert. Cand fasolea este pe jumatate fiarta se arunca apa in care a fiert fasolea, se completeaza din nou cu apa fiarta si se lasa sa fiarba pana este foarte bine fiarta, bobul se zdrobeste cu usurinta. Se scurge de apa in care a fiert, se pasireaza cu un robot vertical pana devine un piure fin si moale. Se adauga sare, piper proaspat rasnit, paprika afumata, usturoiul pisat si ulei de masline. Se amesteca toate ingredientele in piure.

Pentru ragu de porc: se curata carnea de pielite, se taie cuburi si se toaca marunt. Intr-o tigaie mare se pune uleiul la incins. Se taie prazul pe toata lungimea lui si se spala printre frunze. Se toaca marunt prazul si se caleste in uleiul incins pana se inmoaie. Se adauga carnea tocata, se amesteca mereu pana carnea se desface, se lasa sa se caleasca la foc mediu inspre mare. Aproape de final se adauga restul ingredientelor si se lasa pe foc pana sosul scade.

Se serveste piure de fasole pudrat cu paprika afumata, cu ragu din carne de porc si muraturi, noi am preferat castravetii murati. Sa va fie de bine!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de fasole boabe cu ragu de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

03.12.2015, 19:54

Cred ca a iesit o mare, mare bunatate!

Gherca Daniela 1

04.12.2015, 13:52

tare bun!

Panacris 1

23.02.2018, 08:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele umplute cu mozzarella