Pizza cu dovlecei

de Lau in Pizza, 8 Noi 2017 | 3054 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 1 cana apa calduta
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • un varf cutit sare
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 conserva porumb
  • 1 conserva rosii cuburi
  • 2 dovlecei mici
  • 2 rosii mari
  • 1 ardei gras
  • masline
  • busuioc
  • 200 g cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu dovlecei:

Aluat- intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura, adaugam drojdia cu zaharul, dizolvata cu putina apa calduta si incepem sa framantam; adaugam treptat apa calduta pana ce obtinem un aluat elastic.

La final framantam aluatul, incorporand uleiul, acoperim si lasam la loc dospit 1 ora.

Intre timp, pregatim legumele, dovleceii ii curatam, ii taiem cubulete sau felii dupra preferinte, ii asezam intr-o strecuratoare, presam putina sare deasupra.

Ardeiul il curatam, spalam si il taiem felii, rosiile le taiem felii sau cuburi dupa preferinta.

Rosiile cuburi le trecem prin blender impreuna cu un pic de sare si busuioc.

Intindem aluatul pe masa infainata, il adaugam in tava tapetata cu hartie de copt.

Il ungem bine cu sosul de rosii, adaugam boabele de porumb, ardei rosii, masline si deasupra radem cascaval.

Dam tava la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos (cca. 15 min la 200 grade C)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Mini Pizza