Pizza pe blat de paine neagra

de Valclaudia in Pizza, 2 Mai 2014 | 3912 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 300 gr. faina neagra
  • boabe de grau hidratate peste noapte. cca 20 gr.
  • Sare dupa gust
  • 1 pachetel drojdie
  • 2 oua
  • apa calduta 200 ml
  • 3 linguri de ulei
  • putin zahar
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • cca 100 gr. masline
  • 150 gr. cascaval ras
  • cascaval feliat, 5 felii
  • oregano uscat
  • busuioc uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza pe blat de paine neagra:

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.Adaugam putina apa calduta, putina faina, amestecam si lasam la dospit cca 5 -10 minute.

Faina se aseaza intr-un castron, facem o groapa in mijloc, turnam maiaua, adaugam boabele de grau tinute in apa de seara pana dimineata, ouale, si amestecam.

Punem restul de apa calduta si incorporam intreaga cantitate de faina. Pentru a se desprinde aluatul de pe maini vom adauga cca 3 linguri de ulei, framantam pana obtinem un aluat elastic.

Asezam aluatul in tava, il nivelam cu palmele, ungem intreaga suprafata a aluatului cu pasta de tomate, asezam din loc in loc de felii de cascaval, apoi cascaval ras (cca 75 gr.), din loc in loc asezam masline negre, presaram busuioc si oregano uscat si dam tava la cuptor (acesta fiind in prealabil preincalzit!) la temperatura moderata (175 grade, cam 20 minute).

Scoatem tava din cuptor, presaram si restul de cascaval ras (alte 75 gr.), oprim focul/ temperatura , mai lasam cateva minute pizza in cuptor pana se topeste cascavalul, o portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pe blat de paine neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini-pizza