Pizza taraneasca

de Ancutsa in Pizza, 17 Apr 2019 | 5195 vizualizari

 

Pizza cu blat subțire, pufos, decorată cu diferite salamuri, șuncă, măsline și ardei roșu, foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspătă,
  • aprox 500 g făină,
  • 4 linguri ulei,
  • 350 apă călduță,
  • o linguriță sare,
  • o linguriță oregano uscat,
  • o linguriță busuioc uscat,
  • 300 g salam de porc,
  • 100 g salam crud uscat,
  • 100 g șuncă țărănească,
  • 50 g șuncă,
  • 1 ardei roșu,
  • 100 g măsline negre fără sâmburi,
  • cașcaval ras după gust,
  • ketchup dulce după gust.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza taraneasca:

 

Mai întâi se pregatește aluatul: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul, sarea și făină în ploaie, treptat, amestecând și frământând până se obține un aluat bun de întins.

 Se lasă la crescut 30 minute, pentru a fi mai pufos.

 Între timp, se feliază salamurile în fâșii lungi și subțiri sau triunghiuri, cât mai variat. Se feliază și măslinele în jumătăți, pe lungime. Ardeiul roșu se taie rondele subțiri.

 Se presară făină pe masă, se împarte aluatul în două bucăți și apoi se întinde prima bucată într-un strat subțire. Se unge aluatul cu ketchup, se presară busuioc și oregano, se ornează după gust și se acoperă cu cașcaval ras. Se transferă, cu ajutorul unui făcăleț, într-o tavă specială pentru pizza și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25-30 de minute sau până se rumenește.

 Se obțin 2 pizza, fiecare cu diametrul de 33 cm.

 

Timp de pregătire: 1 h

Timp de coacere: 1 h

Porții: 8.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/04/pizza-taraneasca.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza taraneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ceapa rosie si salam de porc