Placinta cu branza sarata

de Gicuta in Dulciuri, 12 Feb 2015 | 4279 vizualizari

 

Acest aluat nu se lasa la dospit, se pot pune diverse umpluturi( branza dulce,mere, dovleac)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana de apa (lapte)
  • 1lg zahar
  • 4lg ulei
  • un cubulet drojdie proaspata
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (cca 500g)
  • Pentru uns:
  • 4 lg ulei
  • 50 g untura sau unt gras
  • Pentru umputura:
  • 500-600g telemea de vaca sau oaie
  • 2 oua
  • Pentru finisat:
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza sarata:

Preparare aluat:      

Se pune faina intr-un castron si se face  o gaura in mijloc unde  se toarna apa calduta,oul batut cu praful de sare    si zaharul, drojdia dizolvata in putina apa calduta si la sfarsit uleiul.      

Se amesteca si se framanta pana obtinem un aluat elastic.      

Intre timp batem ouale, radem branza si amestecam.      

Pentru foile de placinta procedam astfel:      

Dupa ce am framantat aluatul il impartim in opt.      

Intindem cate o foaie, sa fie cam cat o farfurie .      

Punem o foaie pe masa ,o ungem cu untura amestecata cu ulei(untul) si punem peste ea alta foaie si o dam deoparte.  

La fel  procedam si cu celelalte foi.            I

n final vor iesi din opt doar patru foi pe care le vom intinde foarte bine. Se intinde pe toata suprafata foii branza si se ruleaza din ambele capete,intalnindu-le la mijlocul acesteia. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incins aproximativ 35 minute, pana se rumenesc usor.                  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza sarata