Plăcintă cu brânză sărată şi mărar

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 7 Apr 2012 | 14076 vizualizari

 

Îmi place sa merg la piaţă mai ales primavara.Un spectacol de culori,fructe,legume proaspete,brânzeturi de tot soiul.E atât de usor de pregatit un meniu,ori chiar nu-i nevoie de prea mult timp la bucatarie,le putem consuma ca atare,mai ales în salate.Si cum am cumparat de toate,prima pe lista a fost o placinta cu telemea putin sarata,mărar si ceapa verde.Abia m-am abtinut sa n-o tai asa calda si sa mananc cu roşii.Cred ca va închipuiti combinatia minunata dintre blatul pufos şi brânza cremoasa aromata cu marar si ceapa verde.Daca nu,eu zic s-o încercati.

 

INGREDIENTE

Pentru coca:

  • 300 gr faina
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • 15 gr drojdie
  • O lingurita sare
  • O lingurita zahar
  • Lapte caldut
  • 2 linguri ulei

Pentru umplutura:

  • 300 gr brânza telemea
  • Marar verde
  • Ceapa verde(doar partea verde)
  • 2 linguri smantana

Pentru uns:

  • Un ou cu putina smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză sărată şi mărar:

Pregatim mai intai aluatul pentru coca.Drojdia o lichefiem cu zaharul si o lingura de faina si putin lapte caldut.O lasam sa dospeasca.

Cernem faina,punem sarea,oul si smantana.Apoi punem maiaua(drojdia dospita).Adaugam o lingura de ulei si incepem sa framantam cu lapte caldut.Mai adaugam si restul de ulei in timp ce framantam.

Aluatul nu trebuie sa fie prea moale,consistenta trebuie sa fie potrivita si sa se dezlipeasca de peretii vasului cand am terminat de framantat.Daca ati pus prea mult lapte,mai adaugati faina.Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa dospeasca intr-un loc caldut lipsit de curenti de aer.

Pentru umplutura sfarâmam branza,amestecam cu smantana si verdeata.

Cand aluatul si-a dublat volumul,intindem o foaie pe care o punem in tava tapetata.Eu am folosit o forma cu diametrul de 20 cm.Pastram o parte din aluat pentru impletitura de pe margine si grilajul de deasupra.

Punem umplutura ,apoi marginea  si grilajul. Ungem deasupra cu ou amestecat cu smantana.

Punem tava in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute,pana cand se rumeneste frumos.

Se serveste rece.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză sărată şi mărar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci