Placinta cu mere

de camelia75 in Dulciuri, 13 Mai 2013 | 10130 vizualizari

 

O placinta aromata cu un aluat fraged.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru foi

  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 1 ou
  • 400 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita otet

 Ingrediente pentru umplutura din mere

  • 1 kg mere
  • 200 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurite esenta rom
  • scortisoara dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Mod de preparare umplutura

Merele le curatam de coaja si le taiem cubulete.Le punem la calit cu zaharul,zaharul vanilat la foc mic,pana se inmoaie si se evapora lichidul.Dupa ce tragem dupa foc,adaugam esenta de rom si scortisoara dupa gust.Cat timp se raceste ne apucam de facut foaia.

Mod de preparare foaie

Laptele,uleiul si zaharul le punem intr-un vas pe foc si le lasam sa dea in cateva clocote.Lasam sa se racoreasca si adaugam oul,bicarbonatul stins cu otet si faina.Trebuie sa iasa un aluat elastic,nelipicios.Se imparte aluatul in doua parti.Intindem prima foaie pe care o asezam in tava tapetata cu unt si faina(Dimensiunea tavii este de 28/22.).Punem umplutura de mar si acoperim cu a doua foaie.
Dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit grade timp de 30-40 minute.
O taiem numai dupa ce s-a racit si o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

13.05.2013, 15:14

Imi place, e delicioasa!

babi5 1

13.05.2013, 16:22

Rocsi 1

13.05.2013, 20:33

Nu am mancat de ceva timp dar mult imi mai place!

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Melc urias cu mere si afine