Placinta dobrogeana

de ralu_ca in Prajituri, 14 Oct 2013 | 17138 vizualizari

 

inca una din preferatele mele !

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 1 kg branza dulce si sarata
  • 500 g smantana
  • 10 oua
  • zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Intr-un vas am amestecat branza cu 100 ml smantana, zahar, coaja de lamaie si esenta de rom. Amestecul l-am impartit in 4 parti.

Am uns o tava cu putin unt, iar restul l-am topit. Am obtinut 4 rulouri din 4 foi. Am luat fiecare foaie am uns-o cu unt cu ajutorul pensulei. Pe ultima am intins amestecul de branza. Am rulat si am format un sul pe care l-am asezat in tava ( usor strans la capete ). Dupa ce le-am obtinut pe toate 4, le-am intepat cu furculita, apoi am turnat amestecul format din ouale batute, smantana, si zahar vanilat, astefl incat sa se acopere rulourile. Am introdus la cuptor, la foc mediu si cand se rumeneste se scoate din cuptor.

O placinta minunata!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Islere cu crema de vanilie