Placinta moteasca

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 9 Feb 2012 | 13396 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 350 g faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 100 ml ulei
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 lgt sare
  • Umplutura :
  • 1 kg ceapa (verde sau uscata)
  • 200 g sunculita afumata
  • 200 ml smantana
  • 3 oua
  • 1 lgt sare
  • piper
  • Uns deasupra :
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta moteasca:

Pregatim aluatul : intr-un bol mic amestecam drojdia cu zaharul, putin lapte si putina faina; amestecam bine si lasam la dospit 10 minute. Separata, intr-un castron cernem faina, facem o scobitura in ea si adaugam toate ingredientele ; framantam binepana ce aluatul se dezlipeste de pe maini, apoi inca 10 minute. Lasam sa se odihneasca 30 de minute.

Intre timp pregatim umplutura : curatam ceapa si o taiem marunt; taiem bucatele mici si sunculita. ouale le batem bine, apoi adaugam smantana, sare si piper. Turnam peste ceapa si sunculita taiate marunt. Omogenizam bine

Aluatul il impartim in 2 si intindem 2 foi.

Asezam o foaie in tava (25x35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt. Peste ea intindem umplutura, apoi cealalta foaie. Facem mici crestaturi pe foaia de deasupra si  ungem cu ou batut. Dam la cuptor pentru 30 de minute, pana cand este rumenita uniform.

Dupa ce s-a racit o putem taia. Super buna, dar eu tare cred ca este si mai buna daca calim ceapa putin. :P

Cine doreste poate cali ceapa in putin ulei, apoi adauga sunculita taiata bucatele si mai lasa pe foc pentru 5 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu ouale batute, smantana, sarea si piperul si apoi se umplu cele 2 foi

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta moteasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

babi5 1

15.02.2013, 20:02

Un fel de pizza moteasca ,dar buna rau

Gabriela T 1

01.05.2013, 16:54

As incerca si eu sa o fac,cred ca e buna!!!arata super !!

babi5 1

20.08.2013, 20:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu stir rosu si / sau branza