Placinta taraneasca

de gaby_duceag in Porc, 5 Oct 2010 | 23693 vizualizari

 

Recunosc ca una dintre fetele pe care le apreciez cel si cel mai mult pe acest site, este Epurasha:). Atat de mult imi place cum face ea papa si din ce a ramas. Nu stiu de ce eu si datorita acestui aspect consider o femeie gospodina. Imi aminteste mereu de mama, care din putin facea mult, de papam noi toti din casa si era imposibil sa nu mai fie mereu unul in plus la masa. Asa ca azi,...ma uitam prin frigider...Aveam intr-o craticioara niste piure ramas si o bucata de cotlet de porc de vreo..400 grame ramasa cu o zi inainte cand am facut snitele. Asa ca din ce era si cu ce am adaugat am incropit o placinta taraneasca din care am mancat de nu ma puteam opri:d. Ca sa nu mi se para c-am mancat mult, mi-am pus in farfurie o portie normala apoi am mancat direct din vas:))))))

 

INGREDIENTE

  • 400 gr cotlet porc
  • 100 gr costita afumata
  • 2 oua
  • 100 gr branza vaci
  • 100 gr cascaval ras +2 linguri
  • o lingura smantana
  • o ceapa
  • un catel usturoi
  • 2 rosii
  • sare si piper
  • 7-8 cartofi
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta taraneasca:

Am pus intr-o tigaie ulei de masline (4-5 linguri)

Carnea si costitza le-am tocat marunt si le-am amestecat.

Cand s-a incins uleiul am adaugat carnea si am calit-o aproximativ 5 minute.

Am adaugat o cescuta  de apa(100 ml). Apoi am tocat ceapa si rosiile decojite iar usuroiul l-am taiat felioare. Am adaugat peste carne.Am lasat la foc pana a scazut apa apoi am oprit focul, am lasat sa se racoreasca si am adaugat doua linguri de cascaval ras si un ou. Am potrivit gustul de sare si piper.

Am turnat amestecul intr-un vas yena uns cu ulei. Deasupra am intins un strat de piure facut din cartofii fierti , pasati  cu putin lapte si unt (in cazul meu era gata facut:) ).

Am batut un ou, am adaugat branza de vaci, cascavalul (cele 100 gr ), smantana , sare si am turnat deasupra cartofilor.

Am bagat la cuptor, la foc potrivit pana ce s-a rumenit frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Corinuta 1

13.10.2010, 12:10

asa bunatate si eu as fii manacat direct din vas

vicakitsiou 1

28.03.2014, 18:35

Am facut eri reteta si nea placut foarte mult, eu ma facut o schimbare deoarece la copii mei le place altfel piureul.Il fac din cartofi,morcov sitelina.Incercati si voi este mult mai gustoasa

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga in straturi