Placinta taraneasca cu branza

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 10 Apr 2016 | 4085 vizualizari

 

Este o combinație între tartă și plăcintă sărată, preparată cu majoritatea ingredientelor naturale, de la țară.
Am încercat să o prepar așa cum mi-am amintit eu că îmi făcea mama când eram copil, însă nu se compară gustul, pentru că mama o cocea în cuptor de cărămidă, încins de la jarul focului de lemne.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 1 lingură untură
  • 1 ou
  • 150 ml lapte bătut(iaurt de țară)
  • 1 lingură oțet
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1/2 linguriță sare
  • Pentru umplutură:
  • 1 ceapă medie
  • 500 g brânză de vaci
  • 2 linguri mălai
  • 1 ou
  • o legătură mărar
  • 50 g unt
  • 3 roșii
  • sare
  • 5-6 frunze de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta taraneasca cu branza:

Pentru aluat, amestecăm într-un vas, făina cu drojdia uscată și sarea, apoi facem o adâncitură la mijloc, unde punem untura, oul și laptele bătut.

Amestecăm mai întâi ingredientele de la mijloc între ele, apoi adunăm treptat făina de pe margini peste ele și frământăm un aluat ferm, pe care îl lăsăm la odihnit 30 de minute.

Îmbrăcăm apoi pereții formei de copt cu o parte din aluat, întins într-o foaie subțire și îl înțepăm din loc în loc, cu o furculiță.

Pentru umplutură, tocăm ceapa solzișori și o călim ușor în untul încins, apoi o lăsăm să se tempereze.

Amestecăm brânza cu mălaiul, sarea și mărarul tocat, apoi adăugăm ceapa călită, frunze de busuioc rupte mărunt și oul, apoi omogenizăm totul.

Întindem compoziția de brânză peste aluatul din forma de copt, iar din foaia de aluat oprită, decupăm inimioare şi le așezăm frumos peste umplutură.

Așezăm la mijloc și felii de roșii, în formă de inimioară și câteva frunze de busuioc din loc în loc și coacem plăcinta pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.

După ce o scoatem din cuptor, o lăsăm să se odihnească 10 minute, apoi o putem porționa.

Servim plăcinta țărănească cu brânză, alături de o cană cu lapte sau iaurt.

Sper să vă încânte și să vă fie de folos rețeta mea de plăcintă țărănească cu brânză.

 

TIPS-URI

1

Nu puneti toata faina de la inceput in vas ci doar 3/4 din cantitatea trecuta in reteta. Cantitatea de faina folosita, depinde de tipul acesteia si consistenta celorlalte ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

reisnaor_2006 1

13.04.2016, 08:35

Geanina87 1

25.12.2016, 19:00

Sidy 1

26.12.2016, 06:24

Minunat arata si cu siguranta ca si gustul este pe masura

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de telina cu maioneza