Prajitura cu blat de biscuiti, mere si crema de vanilie

de Merisor in Prajituri, 18 Ian 2014 | 35985 vizualizari

 

Pentru ca aveam niste mere la congelator, m-am gandit sa fac niste pariziene, dar apoi mi-am amintit ca am multi biscuiti si trebuie consumati, asa ca am facut aceasta prajitura foarte bogata in ingrediente si foarte aromata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 400 gr biscuiti simpli
  • 100 gr nuca taiata grosier
  • 100 gr unt
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • Pentru compozitia cu mere:
  • 1 kg mere acrisoare, razuite
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri gris
  • Pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 varf lingurita sare
  • 100 gr unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de biscuiti, mere si crema de vanilie:

Mai intai am decongelat merele si le-am pus pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara.

Le-am lasat pe foc aproximativ 10 minute, mestecand din cand in cand, pana cand s-a format sirop, apoi am adaugat grisul si am stins focul. 

Intr-un bol am sfaramat biscuitii pe care i-am amestecat cu nuca taiata.

Laptele l-am pus pe foc impreuna cu untul, sarea si zaharul si l-am lasat pana la dizolvarea tuturor ingredienteleor, dupa care l-am pus peste biscuiti si am mestecat rapid sa se patrunda toti.

Am tapetat o tava de 24/30 cm cu hartie de copt si am asezat blatul de biscuiti pe care l-am nivelat bine presandu-l usor cu mainile ude.

Peste biscuiti am pus compozitia cu mere si am dat tava la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade.

Pentru crema, am amestecat intr-un vas galbenusurile cu sarea si zaharul, apoi am diluat cu putin lapte rece si am adaugat faina.

Restul de lapte l-am adaugat fierbinte peste compozitia formata si am pus vasul pe foc.

Am fiert crema la foc mediu, mestecand continuu, pana s-a ingrosat si a inceput sa faca basicute pe margini. Inainte de stingerea focului, am adaugat esenta.

Untul l-am frecat cu zaharul vanilat pana a devinit spumos si l-am amestecat cu crema racita mixand cate putina crema peste unt pana o adaugam pe toata.

Am portionat prajitura racita si am ornat-o cu crema de vanilie.

Am adaugat si cate o jumatate de nuca pentru decor.

Este delicioasa si foarte aromata, putin acrisoara de la mere.

TIPS-URI

1

Albusurile se pot bate cu putin zahar si zeama de lamaie si se incorporeaza in crema racita(eu le-am folosit la alt desert).

2

Cantitatea de zahar variaza in functie de preferinte, noi preferam deserturile mai putin dulci.

3

Daca merele nu sunt prea suculente nu se va mai adauga gris.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de biscuiti, mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu măr şi glazură de brânză