Prajitura cu cocos si bezea

de miremirc in Prajituri, 24 Ian 2012 | 19225 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 9 oua
  • 9 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 3 lg nuca de cocos
  • 1/2 plic praf de copt
  • Bezea :
  • 5 albusuri
  • 12 lg zahar
  • Crema :
  • 5 galbenusuri
  • 4 lg zahar
  • 2 lg ness
  • 4 lg apa fiarta
  • 200 g unt
  • 100 g margarina rama
  • Glazura :
  • 100 g ciocolata
  • 100 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos si bezea:

Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Omogenizam si intindem in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor. Cand blatul e aproape copt, intindem bezeaua peste si mai lasam cam 15 minute.

Pentru bezea : albusurile le mixam spuma tare, apoi adaugam treptata zaharul, mixand pana se topeste tot zaharul si intindem peste blatul aproape copt.

Pentru crema : ness-ul in topim in apa fiarta si il lasam sa se raceasca..Galbenusurile le mixam cu zaharul spuma tare pe aburi ,adaugam ness-ul racit peste si amestecam pana se ingroasa putin crema.

Lasam crema sa se raceasca si intre timp mixam untul cu rama spuma. In unt adaugam cate o lingura din crema racita, treptat, ca la maioneza . Crema o intindem peste bezeau coapta.

Pentru glazura : ciocolata bucatele o amestecam cu smantana pentru frisca , intr-o craticioara, pe foc mic, pana se omogenizeaza cele 2 ingrediente. Lasam putin sa se racoreasca, apoi o intindem peste crema si presaram nuca de cocos sau o intindem haotic cu lingura.

Lasam la rece pentru minim 2 ore ca sa se intareasca si glazura si apoi putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Criss 1

26.01.2012, 06:24

Foarte bine arata. Cred ca e si foarte buna prajitura.

jolygina 1

29.01.2012, 12:21

foarte buna

jenifer36 1

27.01.2013, 15:26

minunata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere, stafide si nuca de cocos