Prajitura cu foi si gem de prune

de Lau in Dulciuri, 3 Sep 2017 | 4437 vizualizari

 

m-am inspirat de la Merisor https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-foi-si-gem-de-prune-79181.html
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 750 g faina
  • 250 g unt
  • 250 g smantana
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de lamalie
  • 1 plic drojdie uscata
  • un praf de sare
  • Umputura
  • 2 kg prune
  • 400 g zahar
  • 1 baton scortisoara
  • 200 g nuca macinata
  • Glazura
  • 100 g ciocolata
  • 25 g unt
  • 50 ml lapte
  • nuca macinata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si gem de prune:

Prunele le scoatem samburi,adaugam zaharul si batonul de scortisoara,punem la fiert pana ce se ingroasa(cca 1 ora la foc mic spre mediu)lasam sa se raceasca foarte bine,scoatem batonul de scortisoara,adaugam nuca macinata

Aluat-frecam untul la temperatura camerei cu zaharul,praful de sare,adaugam ouale pe rand,smantana,coaja de lamaie si treptat faina amesteca cu drojdia uscata,

Amestecam pana ce obtinem un aluat nelipicios dar nu foarte ferm,il invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min,

Impartim aluatul in 4 parti egale,intindem fiecare foaie,o coacem pe dosul tavii,repetam cu taote foile la fel,

In tava in care am copt foile asezam prima foaie,adaugm gemul de prune,a 2 foaie,repetam pana ce terminam,asezam o greutate deasupra si dam la frigider peste noapte.

Pentru glazura-adaugam intr-un vas ciocolata rupta bucatele,untul,laptele si punem pe foc se topeste ciocolata,turnam glazura peste prajitura,presaram nuca macinata si lasam sa se intareasca dupa care o portionam

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frantuzeasca