Prajitura cu mar ras (reteta de post)

de ionela2682 in Prajituri, 20 Apr 2012 | 12859 vizualizari

 

Pornind de la reteta " Chec cu dovleac (reteta de post)" am prestat-o si cu mere ..o idee excelenta pentru cei care adora prajiturile umede si pufoase....

 

INGREDIENTE

  • 1-2 cana mar ras
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • intre 150-200 g faina
  • nuca maruntita
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mar ras (reteta de post):

Se mixeaza bine zaharul si zaharul vanilat cu uleiul,se adauga apa minerala,marul ras pe ochiurile mai mari ale razatorii,coaja de lamaie si scortisoara dar si nuca tocata

- adaugam faina (cat sa iasa un aluat putin mai dens ca cel de chec obisnuit)in care am amestecat praful de copt si bicarbonatul si omogenizam

- compozitia o turnam in forma de chec sau orice alta forma dorim,dam la cuptor si coacem la temperatura medie pana capata culoare aramie si trece testul scobitorii.

-lasam sa se raceasca ,pudram si servim

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mar ras (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

ieri la 09:09

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere