Prajitura japoneza

de Panacris in Prajituri, 19 Noi 2012 | 27960 vizualizari

 

O prajitura fina si delicioasa! Avanpremiera, ptr sarbatorile care se apropie cu pasi repezi ;)

 

INGREDIENTE

  • BLATUL
  • unt (margarina Rama) 140 g.,
  • zaha tos 140 g.,
  • nuci tocate marunt 140 g.,
  • praf de copt 1 plic,
  • albus de ou 4 bucati,
  • faina 100 g,
  • CREMA
  • galbenus de ou 4 bucati,
  • zahar tos 140 g.,
  • GLAZURA:
  • zahar tos 70 g.,
  • cacao 4 linguri,
  • unt (margarina Rama) 70g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura japoneza:

Se amesteca energic zaharul cu untul moale pana se omogenizeaza, apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, nucile macinate ai albusurile de ou batute spuma, amestecandu-se usor pana se omogenizeaza toate ingredientele. Intr-o tava tapetata cu foaie de pergament se toarna aluatul obtinut si se pune la copt in cuptorul preincins, cca. 45 de minute la foc mic.

Intre timp se amesteca galbenusurile vcu zaharul, pana se onbitne o crema spumoasa, care se toarna peste foaia coapta, se mai pune la cuptor ptr cca. 10 minute, la foc mic.

Pentru glazura se amesteca  zaharul cu 1 lingura de apa, cacao la foc mic pana se subtiaza, apoi se adauga untul rece si se amesteca energic pana seomogenizeaza compozitia. Glazura de ciocolata, se toarna peste prajitura rece, se lasa la odihna, si se taie a doua zi cu un cutit incalzit;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura japoneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (21)

AnyCostescu 1

21.11.2012, 14:47

arata super imi ploua in gura

mamaieelena 1

21.11.2012, 21:49

Teo 1

04.12.2014, 21:04

Imi place! crema din galbenusuri este consistenta dupa coacere?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata