Prajitura martisor

de Julie in Prajituri, 1 Mar 2011 | 10303 vizualizari

 

Pentru ca e 1Martie-Martisor va ofer si eu cu mare drag, un martisor…dulce si va doresc sa aveti o primavara frumoasa si luminoasa!

 

INGREDIENTE

  • Un blat din:
  • 4oua,
  • 8 linguri zahar,
  • coaja rasa de portocala,
  • 5 linguri faina.
  • Sirop:
  • 4 linguri apa,
  • 4 linguri lichior de portocale,
  • 1 lingura miere,
  • 5 linguri zahar farin. 
  • Glazura: 
  • 150-200g zahar farin,
  • 1-2 linguri zeama de lamaie,
  • 2-3 linguri apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura martisor:

Se bat ouale intregi cu zaharul,se adauga coaja rasa de portocala si faina. Se amesteca usor pt a iesi o prajitura pufoasa.  Aluatul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se  da la cuptor 25 minute.

Se amesteca ingredientele pt sirop si se pun pe foc pana se topeste zaharul. Prajitura se scoate din tava,se lasa sa se raceasca, se pune pe un gratar si se toarna deasupra siropul.

Pentru glazura: se amesteca zaharul farin cu zeama de lamaie si apa cat sa iasa o compozitie fluida, groasa, care se intinde uniform deasupra prajiturii. Cantitatea de zahar se poate dubla daca se doreste un strat mai inalt de glazura. Prajitura se taie si se decoreaza dupa preferinta.

Snurul de decor se poate modela din pasta de zahar sau din caramele gumate. Rezultatul: un martisor delicios, elegant si feminin.

Pofta buna! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura martisor" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise