Pui cu orez cu legume şi ciuperci

de Flori in Pui, 8 Apr 2009 | 9577 vizualizari

 

Doamne, mereu ma minunez cat pot fi de harnicuta uneori! :) Pacat ca nu se minuneaza si altii, dar e timp. Ptiu, ptiu, mai sunt si optimista pe de-asupra, cate calitati pe capul meu! :) Nu v-ar tenta asa…un orez cu multe ciuperci, legume si o fripturica la tava? Ei, poate dupa ce cititi reteta, apar tentatiile, mai stii?!?

 

INGREDIENTE

  • Pt orez:
  • orez (evident, nu?)
  • o punga de legume congelate “Amestec mexican”
  • 2 cepe marisoare
  • un ardei gras, rosu (desi se gaseste si in amestecul de legume mai sus mentionat, eu prefer sa-l “suplimentez”, ca imi place cum arata mancarea in final)
  • o cutie porumb (la fel ca la ardeiul gras, pun mai mult porumb)
  • 400-500 gr ciuperci
  • sare
  • ulei de masline
  • Pt. friptura:
  • 4 pulpe
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce si iute
  • un pic de ulei
  • o cescuta de apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu orez cu legume şi ciuperci:

Daca ne organizam bine, le preparam concomitent si destul de repejor, zic eu. Incepem cu friptura. Spalam bine pulpitele, le parlim un pic la aragaz, le ungem cu ulei, boia de ardei, piper, le asezam in tava unsa si le cuprindem cu o ceasca de apa. Le dam la cuptor, la foc mediu spre mare.

Buuuuun! Cat timp sfaraie fripturica, preparam orezul. Eu prefer Rizzo Scotti, e f bun. Pe punga este si modul de preparare, ma refer la cantitatea orez/ apa (3 cesti apa/o ceasca orez). Eu pun in apa si sare si un pic de ulei de masline. Cand incepe sa fiarba, adaugam orezul si-l lasam la foc mic, fara sa uitam sa amestecam, da? :) Parca, parca va plictisiti acum, nu? Ei, da? Ia curatati repejor cepele, spalati-le si taiati-le rondele, apoi ardeiul gras si ciupercile (se feliaza pe verticala, ca sa folosim si cozile) si pregatiti o tigaie marisoara. In uleiul incins aruncam ceapa si o lasam cateva min., fara sa o rumenim, adaugam ciupercile si, cand acestea au inceput sa scada si sa-si lase zeama, adaugam ardeiul gras si amestecul de legume. Acoperim craticioara cu un capac si lasam totul la fiet, fara a adauga apa, e suficient ce iese din ciuperci si legume. Mai amestecam din cand in cand. Cand s-au facut legumele (mai ramane uneori un pic de zeama, eu nu o arunc, o adaug in orez si pe aceasta, ca se absoarbe in cateva minute), le turnam peste orez si le facem cunostinta. Totul se va incheia intr-o frumoasa combinatie de culori si un gust grozav. Aici, doritorii de porumb “extra”, desfac cutia si pot azvarli o mana-doua de boabe in plus, ca tare bune sunt! :)

Baaaaai, uite ca m-am luat cu vorba si am uitat! Eu sper ca ati mai verificat friptura aia si ati intors pulpitele, sa fie bine rumenite? Eiiiii, stiam eu ca v-ati dat seama!!! :)

Daca punem o bulina mare pe pulpa din imagine, ramane un orez foarte bun de servit si ca mancare de post.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu orez cu legume şi ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cartofi cu pui