Pui cu rosii si usturoi

de laura_n in Retete Delikat, 23 Iun 2018 | 5626 vizualizari

 

Atunci cand am un pui de curte, incerc sa il exploatez la maxim, astfel ca in prima faza, il portionez si il fierb cu cateva legume. Supa rezultata o pregatesc cu taitei sau galuste, iar carnea o prepar cu sos sau fac un pilaf.
Asa s-a intamplat si de aceasta data, am pregatit pui cu rosii coapte si mult usturoi. Carnea fiarta dinainte nu are aceeasi savoare, asa ca am apelat la cateva condimente de la Delikat!
Pot sa spun ca adauga savoare gustului, iar noi ne-am bucurat de un pranz absolut delicios!
Gama de condimente Delikat este extrem de variata: ierburi aromatice uscate natural, mixuri de condimente pentru toate gusturile, toate menite sa imbogateasca si sa desavarseasca gustul mancarurilor.
Va recomand sa le incercati cu incredere!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de curte
  • 1/2 kg rosii de gradina (bine coapte)
  • 1 capatana usturoi (nou)
  • 4 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 lg mix Ierburi cu boia Delikat
  • 1/2 lgta chilli Delikat
  • sare (daca mai e nevoie)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu rosii si usturoi:

Mai intai, se portioneaza puiul. Se poate folosi si carne cruda. Eu am fiert intai carnea cu legume, pentru o supa.

Se curata usturoiul, se preseaza cu un cutit. Rosiile se curata de pielite (destul de usor in cazul rosiilor foarte coapte) si se taie felii subtiri.

Intr-o tigaie mare, se pune putin ulei de floarea soarelui. Se adauga portiile de carne, se rumenesc usor. Peste carne se adauga rosiile, usturoiul si 1 lg mix ierburi de la Delikat si un praf de chilli Delikat.

La inceput, focul trebuie sa fie moderat spre mare. Se lasa sa se patrunda usor, apoi se preseaza usor feliile de rosii cu o lingura de lemn.  Datorita continutului de apa din rosii, se va forma un sos in tigaie, numai bun pentru a gati suficient carnea. Din acest moment, se reduce focul si se lasa pana scade sosul. Daca mai e nevoie, se adauga sare.

Intrucat am folosit carne fiarta deja, am lasat pe foc pana a scazut sosul si a devenit extrem, dar extrem de gustos.

Daca se foloseste carne proaspata, se lasa mai mult sa fiarba pentru a se patrunde bine carnea.

Se poate servi cu legume, noi am servit cu garnitura de cous cous.

A iesit gro-zav!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Supa de porumb