Pui cu smantana la tigaie

de laura_n in Pui, 2 Oct 2012 | 16640 vizualizari

 

Din seria favoritelor, best of the best pui mancat vreodata. Nu a fost depasit inca :)) este demential.
Este vorba despre puiul manastiresc al Gabitzei!
chiar este demential si cred ca weekendul asta mai prestez o serie ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 pui transat, spalat si epilat
  • 300 gr ciuperci proaspete
  • un cub de unt
  • 100 ml vin alb (dulce)
  • o capatana usturoi
  • doua cepe
  • doua oua
  • 300 ml smantana grasa
  • sare
  • patrunjel verde
  • boia iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu smantana la tigaie:

Spalam si transam puiul. Il condimentam bine cu de toate si il dam deoparte. Spalam ciupercile. Le lasam la scurs.

Spalam patrunjelul si il tocam. Curatam usturoiul si il pisam, curatam ceapa si o taiem julien. 

Intr-o tigaie mare (mie nu imi ajungea una mai mica:P), punem untul la incins si rumenim bucatile de pui. Dupa ce s-au rumenit, adaugam doua cani cu apa si lasam sa fiarba innabusit vreo jumatate de ora.

In alta tigaie, calim ceapa taiata si dupa ce s-a rumenit, adaugam ciupecile taiate si lasam sa se faca vreo cateva minute, pana se inmoaie si se rumenesc si ele. Apoi, adaugam vinul si mai lasam pe foc cateva minute. 

Peste puiul inabusit, punem sosul de ceapa cu ciuperci, usturoiul pisat si mai condimentam.  Cu mine, niciodata nu e suficient, asa ca mai pun si sare si piper. Batem ouale cu smantana si le turnam peste pui. Lasam sa fiarba toata nebunia asta inca vreo cateva minute, presaram patrunjel verde. 

Facem rapid o mamaliguta si papam cel mai bun pui mancat vreodata!

TIPS-URI

1

duce la dependenta :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu smantana la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui frantuzesc cu ciuperci si smantana