Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar

de Dana Cristea - pusikmea in Porc, 19 Dec 2013 | 41868 vizualizari

 

O fripturica delicioasa, cu siguranta o sa va lingeti degetelele :D, pentru ca la cat este de bun acest sos, nu veti mai folosi furculita si veti apela direct la degete :)

Va recomand aceasta friptura pentru masa de Craciun, nu o sa regretati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc
  • 4 linguri mustar dulce
  • 4 linguri bulion
  • 4 linguri ulei de masline/floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 pahare apa
  • 50 ml vin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar:

Pulpa de porc se spala, se taie felii de grosimea unui deget ( nu taiati degetul felii :D ci carnea ).

Din mustar, bulion, ulei sare, piper si cimbru se face un sos, amestecandu-se toate ingredientele intr-un bol.

Feliile de carne se pun in acest sos/dresing si se lasa cel putin o ora la marinat, de preferat la frigider sau intr-un loc racoros.

Se aseaza carnea intr-o tava, peste care se toarna sosul ramas, apa cat sa acopere carnea ( ~ 2 pahare, daca nu este de ajuns mai puneti ).

Se da la cuptorul preincalzit cca. 1 ora.

Se verifica din cand in cand, si se stropeste cu jiul din tava ( jiu = sosul ) .

Daca este nevoie se intoarce pe cealalta  parte.

Cand carnea este aproape gata stropim cu vin.

Mai lasam 5- 10 minute si scoatem tava din cuptor.

Se serveste alaturi de orice doriti.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi gratinati cu muschiulet de porc la cuptor in vas roman