Quiche cu macrou si conopida

de FlaviaD in Peste, 18 Sep 2013 | 4489 vizualizari

 

Tot ziceam ca ar fi cazul sa mai mancam si noi peste. Cum nu ne place niciunuia in mod deosebit, numai stiind cat e de bun pentru sanatate, am decis ca ar fi timpul sa gatesc ceva cu peste. Initial ma gandisem la o placinta cu peste si diverse. Insa cum am dat o raita prin piata si am luat diverse legume printre care si conopida, mi-am zis ca n-ar fi rea combinatia de macrou cu conopida si in loc de placinta, sa pun de-un quiche.
Si fiindca imi ramasesera cateva lipii libanze de la ultima shaorma gatita acasa, m-am gandit ca ar fi tare interesant sa folosec lipiile in loc de blat.

 

INGREDIENTE

  • -1 conopida de marime medie
  • -1 rosie de marime medie
  • -5 fileuri de macrou
  • -condimente (sare, piper alb, oregano, ienibahar, tarhon, busuioc)
  • -500 ml lapte batut
  • -3 linguri de faina neagra
  • -ulei de susan pentru uns tava
  • -100 g fasole pastai
  • -1 ceasca de arahide crude
  • -1/2 legatura de marar
  • -1 ceapa marisoara
  • -1 ardei capia
  • -2 ardei iuti
  • -1 morcov
  • -2 oua
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu macrou si conopida:

Pentru compozitie am folosit fileuri de macrou dezosat pe care doar le-am curatat de piele si le-am taiat cubulete. Am luat o mana de pastai de fasole si le-am taiat si pe ele cubulete, alaturi de ardei capia, ceapa si conopida la fel, taiata si ea cubulete. M-am gandit ca ar fi tare bun si un morcov asa ca l-am dat rapid pe razatoare. In aceasta compozitie am mai adaugat ardei iute dupa gust taiat fin, jumatate de legatura de marar si o rosie mare curatata de pielita si taiata cubulete. Am amestecat toata aceasta compozitie si am asezonat cu tarhon, sare, piper alb si busuioc.

Ca sa fie mai sarac in calorii sosul care se pune la suprafata pentru a se forma crusta aceea l-am facut din lapte batut amestecat cu doua oua. Am batut bine ouale intr-un castron, ca pentru omleta, apoi am adaugat laptele batut si faina.

Am folosit faina neagra. Am amestecat bine compozitia pana am incorporat toata faina si la final am adaugat sare, piper alb, inibahar, oregano si o ceasca de arahide crude.

Intr-o tava rotunda am asezat prima lipie dupa ce am uns fundul si marginile tavii cu putin ulei de susan. Peste lipie am asezat o parte din compozitia de umplutura si am uniformizat-o cu lingura. La final doar am turnat o parte din compozitia facuta din oua si lapte batut peste ce aveam in tava

Din cantitatile prezentate mai jos mie mi-au iesit trei quiche mari si greute.

Fiecare tava se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, pana se coace bine si capata o tenta aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu macrou si conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 10:53

interesanta reteta

FlaviaD 1

04.12.2013, 17:41

Multumesc Krysty

Panacris 1

24.10.2018, 19:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Quiche cu conopida si branza