Reteta de lebar de casa

de abetina in Porc, 31 Ian 2024 | 1097 vizualizari

 

Aceasta reteta este deosebita ca gust, culoare si aroma. Nimic nu se compara cu o reteta mostetinita din strabuni!
Pentru Reteta de lebar de casa am folosit ingredientele urmatoare: organe de porc, sorici, legume.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de lebar de casa
  • maruntaiele de la un porc de peste 200 kg.;
  • maruntaiele de la un ied de circa 20 kg.;
  • 500 gr.sorici de porc;
  • 6 cepe;
  • 3 morcovi;
  • 1 lingura de sare;
  • 5-4 foi de dafin;
  • 1 lingurita piper boabe;
  • 1 lingurita oregano macinat;
  • 1 capatana de usturoi;
  • intestine groase de porc.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de lebar de casa:

Iata cum se prepara Reteta de lebar de casa

Intr-o oala se pun maruntaiele, soriciul, cepele, morcovii, sare, foi de dafin, piperul boabe, oregano macinat, usturoiul curatat, apa cat cuprinde si se fierb la foc potrivit. Cand toate sunt fierte, se opreste focul si se lasa sa se racoreasca.

Se strecoara zeama si ce ramane se da prin masina de carne. Se mai adauga cateva cescute din lichidul ramas peste compozitie, asa incat compozitia sa fie nici prea tare nici prea moale, sa poata fi usor trecuta prin masina de carne la umplut intestinele.

  Se umplu matele cu compozitie, se leaga a capete cu ata si se inteapa cu acul.

  Intr-o oala se pune apa la fiert si cand apa incepe sa fiarba, se adauga lebarii si se lasa la fiert circa jumatate de ora de cand au inceput sa fiarba. Se fierb la foc potrivit, sa nu cumva sa crape.

Cand sunt fierti, se scot si se lasa la rece pe masa, apoi se pun la frigider. Se servesc reci cand se intaresc.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta absolut delicioasa!

Vezi si reteta de Lebar de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de lebar de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume si gratar din carne de porc