Reteta de praz cu masline si crutoane de mamaliga

de Bucataras in Mancaruri de post, 4 Apr 2024 | 685 vizualizari

 

Rețetă de post după o bunătate a bunicii reinventată de Andra Mihail: praz cu măsline și crutoane de mămăligă.
Pe cât de simplă, pe atât de bună.
Pentru Rețeta de praz cu măsline și crutoane de mămăligă ai nevoie de următoarele ingrediente: praz, usturoi, ulei de măsline, roșii în conservă și măsline fără samburi.
 

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de praz cu masline si crutoane de mamaliga:

  • 1 fir de praz
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 conservă roșii cuburi
  • sare și piper
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • măsline negre fără sâmburi
  • mămăligă rece
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de praz cu masline si crutoane de mamaliga:

Iata cum se prepara Reteta de praz cu masline si crutoane de mamaliga:

Tăiați mămăliga rece în cuburi potrivite.

Curățați și spălați bine prazul. Tăiați-l în bucăți potrivite.

Într-o tigaie mare, încingeți puțin ulei de măsline și adăugați cuburile de mămăligă. Adăugați un praf de usturoi, sare și piper și rumeniți crutoanele de mămăligă până devin aurii și crocante. Scoateți-le pe o farfurie.

În aceeași tigaie, adăugați cățeii de usturoi mărunțiți. Căliți-i până devin aurii și aromați. Adăugați bucățile de praz în tigaie și căliți-le timp de câteva minute, până când devin moi și încep să se rumenească ușor.

Turnați conserva de roșii cuburi peste praz și amestecați bine. Lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute, până când sosul se îngroașă ușor. Condimentați cu sare și piper după gust.

Adăugați măslinele negre fără sâmburi în tigaie și mai lăsați-le câteva minute pe foc pentru a se încălzi.

Serviți prazul cu sos de roșii și măsline alături de crutoanele crocante de mămăligă.

Poftă bună! Această rețetă simplă și reconfortantă de praz cu măsline și crutoane de mămăligă vă va încânta papilele gustative și va aduce un strop de savoare în meniul vostru zilnic!

 

Vezi si reteta de ciorba de praz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de praz cu masline si crutoane de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Galbiori cu usturoi si mamaliguta