Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 16 Feb 2016 | 7754 vizualizari

 

Pentru ca aveam niste albusuri prin congelator, am hotarat sa fac ceva cu ele. A iesit o rulada delicioasa, cu un gust irezistibil de cocos si ciocolata.
Aaaaa, pentru reteta de blat m-am inspirat de la Motan. Multumesc! >:D<

 

INGREDIENTE

Pt.blat:

  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 5 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 lg faina
  • 2 lg gris
  • 1 lgt praf de copt

Pt. crema:

  • 200 ml lapte
  • 4 lg zahar
  • 2 lg gris
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g unt

Pt. ornat:

  • 3 patratele mari de ciocolata amaruie
  • 4-5 lg lapte
  • pepite de ciocolata alba
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au facut spuma se adauga zaharul pe rand, apoi zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Separat se amesteca faina, grisul si praful de copt. Se toarna in doua reprize peste albusuri si se amesteca cu grija pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia in tava de la cuptor, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se aseaza rulada cu hartia de copt pe un prosop de bucatarie, umed. Se ruleaza cu tot cu prosop si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie, se amesteca continuu si se lasa sa fiarba timp de 5 minute. Se pune ciocolata si se amesteca pana se topeste aceasta, iar la final se pune nuca de cocos si untul. Se omogenizeaza bine apoi se lasa sa se raceasca.

Se desface rulada si se scoate hartie de copt cu grija. Se unge foaia cu toata crema apoi se ruleaza strans. Se da la rece pana se pregateste ciocolata pentru ornat.

Intr-un ibric se pune ciocolata cu laptele si se incalzeste usor pana ce aceasta se topeste si devine putin mai fluida. Asa calduta se toarna peste rulada dungi si dungulite iar deasupra se presara cu pepite de ciocolata alba. Se da din nou la rece apoi se feliaza si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate prepara orice fel de crema, dupa preferinte.

2

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema de vanilie