Rulouri suedeze

de Anett in Jamie Oliver, 1 Oct 2015 | 4207 vizualizari

 

Reteta lui Jamie Oliver cu putina schimbare, nu aveam destule afine si am completat cu visine. Rezultatul? Foaaaarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 7 g drojdie
  • 375 ml lapte cald
  • 1 lingurita cardamon
  • 2 ou
  • 200 g zahar
  • 50 g unt topit
  • 800 g faina
  • 400 g compot de visine fara samburi
  • 75 g zahar
  • 1 portocale
  • 100 g afine
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri suedeze:

In lapte amestecam drojdia cu putina zahar, si se lasa sa odihneasca.

Intr-un vas mare batem oule cu putin sare, apoi adaugam cardamonul, zaharul, untul topit, 500 g faina si laptele cu drojdia si amestecam bine pana devine un aluat lipicios. Mai incorporam si cele 300 g de faina ramasa pana nu se mai lipeste de mainile noastre, si se framanta pentru cateva minute.

Apoi se presara faina deasupra si se acopera cu un prosop de bucatarie. Se lasa la dospit timp de o ora la un loc calduti.

Intre timp amestecam visinele, afinele cu zaharul, adaugam si zeama si coaja razuita unei portocale.

Dupa ce aluatul a crescut, se ia o jumatate si se intinde pe o grosime de 1 cm si se pune jumatate din umplutura. Rulam si taiem bucatele de aproximativ 4 cm.

le punem pe o tava acoperita cu hartie de copt, si se dau pe deasupra cu ou batut.

Repetam procesul cu aluatul ramas.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri suedeze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Bya Ralu 1

01.10.2015, 20:18

bune

daniastefania 1

01.10.2015, 20:22

Yammy!

RuxyRux 1

06.10.2015, 20:44

Delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Yorkshire Puddings