Salam de mere gutui

de anca_rm in Prajituri, 19 Sep 2013 | 3121 vizualizari

 

Acest desert are o savoare exceptionala . gutuile in combinatie cu alune (nuci ) si stafide sunt.. senzationale .

Sincer eu nu am avut rabdare sa se intareasca bine , l-am lasat doar sa se raceasca :)
reteta luata din Good Food

 

INGREDIENTE

  • 0.5 kg mere gutui
  • 200 gr zahar
  • 100 gr stafide
  • 100 gr nuci sau alune
  • 1 esenta rom
  • 5 gr gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de mere gutui:

Merele gutui le spalam bine in asa fel incat sa nu mai aiba pufulet . Le curatam de samburi si le taiem cubulete .

Intr-o cratita le punem la fiert cu apa doar atat cat sa le acopere .

Lasam sa fiarba pana cand se inmoaie gutuiele bine.

Intre timp punem stafidele la inmuiat in rom si zdrobim nucile sau alunele . Punem si gelatina la inmuiat sau procedam conform instructiunilor de pe plic .

Cand s-au inmuita gutuiele adaugam zaharul si lasam sa scada toata apa care este ,amestecand si avand grija sa nu se prinda .

Adaugam nucile si stafidele inmuiate si luam de pe foc. Amestecam bine si punem gelatina.

Intr-o forma de chec punem folie de plastic si turnam compozitia acolo . Lasam sa se raceasca si acoperim cu folie .

Dam la frigider pentru cel putin 2 ore .

 

P.S  Dupa mine a iesit prea dulce . Daca nu va palce foarte dulce puneti mai putin decat in reteta.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de mere gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu fructe de padure