Salata cazaceasca cu sfecla rosie, fasole si piept de pui

de Ksenya in Salate, 17 Ian 2019 | 11551 vizualizari

 

Va indemn sa incercati o salata  sanatoasa, consistenta si usor de preparat.
Originea retetei vine de la cazacii din Zaporojie.

 

INGREDIENTE

  • 1 sfecla rosie fiarta sau coapta in cuptor
  • 150 g piept de pui, fiert, copt sau prajit
  • 1 cutie fasole rosie scursa de zeama
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 casraveti potriviti, la otet
  • 1 lingura cu varf maioneza
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 20 grame unt
  • cateva fire ceapa verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cazaceasca cu sfecla rosie, fasole si piept de pui:

Curata sfecla si tai-o julienne si pune-o intr-un castron incapator.

Ceapa tai-o solzisori si soteaz-o in unt pana devine sticloasa si adaug-o peste sfecla.

Adauga fasolea.

Castravetii ii tai tot julienne si adauga-i in castron.

La fel procedezi si cu pieptul de pui taiat cubulete.

Adauga maioneza, amesteca bine si potriveste salata de sare si piper.

Inainte de a o servi. las-o la rece pentru 20 min.

Orneaza cu ceapa verde.

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca doresti ca salata sa fie mai dietetica, inlocuieste maioneza cu sos de iaurt

2

Daca vrei, poti inlocui maoneza sau sosul de iaurt cu ulei de masline, insa gustul va fi altul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cazaceasca cu sfecla rosie, fasole si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata italieneasca cu fasole rosie