Salata de cruditati cu maioneza si struguri

de Cristinaemy in Salate, 21 Aug 2017 | 3145 vizualizari

 

O minunata salata de vara. Racoritoare si plina de vitamine, cu un gust deosebit si un colorit pe masura.
O salata ce nu necesita mult timp de preparare, dar care incanta ochii si papilele gustative.
Se poate realiza atat de post, cat si de dulce.

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 telina radacina micuta (cat un mar mediu)
  • 1/2  mar (se poate si fara)
  • 1 sfecla mica cruda
  • seminte de in
  • miez de nuca
  • seminte de susan
  • seminte crude de dovleac
  • marar, frunze busuioc,menta pentru decor
  • boabe de strugure fara samburi - un ciorchine mediu
  • sare
  • 1- 2 linguri de maioneza
  • in varianta de post se foloseste ulei si zeama de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cruditati cu maioneza si struguri:

Toate legumele se dau prin razatoarea mare.

Se pun intr-un bol si se amesteca, se sareaza dupa gust, se adauga si semintele.

Se pune o lingura cu varf de maioneza, pt a se inchega legumele si pt a putea da o forma de ciorchine pe platou.

Se unge deasupara cu un pic de maioneza, apoi se asaza jumatati de bob de strugure.

Intre spatii, se poate pune miez mic de nuca.

Se garniseste cu verdeata -busuioc, marar, menta.

Pentru varianta de post, nu se foloseste maioeza, ci ulei si se acreste cu zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cruditati cu maioneza si struguri" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata....alternativa