Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult
Pentru ca tot plangeam eu ca mi-e pofta de ciuperci de padure,am primit de la cineva o punguta cu ghebe congelate,initial am crezut ca sunt intregi si ma gandeam la o bunatate de ciulama,insa dupa decongelare am constatat ca sunt tocate foarte marunt asa ca am schimbat planul din mers si am facut o salata de ciupercute.
Ghebele le-am lasat sa se decongeleze bine,de seara pana dimineata,apoi le-am scurs bine de apa.
Intr-un borcan de 800 gr am pus 1 ou,300 ml ulei,1 lingurita mustar si sare am introdus blenderul de mana si am facut o maioneza rapida cu mai putin colesterol decat cea facuta numai din galbenus.Am amestecat mai intai la fundul borcanului,apoi pe masura ce maioneza se forma am ridicat usor cate 1 cm blenderul pana cand tot uleiul s-a incorporat foarte bine si am obtinut o maioneza ferma (statea ff bine si cand am intors invers borcanul).
Intr-un castron am pus ciupercile scurse bine de apa,maioneza si usturoiul,am amestecat si gata salata de ciuperci.
Un aperitiv rapid si foarte bun.
Pofta mare!
Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult