Salata de vinete cu chimen

de Julie in Mancaruri de post, 12 Aug 2010 | 5818 vizualizari

 

Vinetele sunt un adevarat cocktail de vitamine si minerale. Ele reprezinta un aliment potrivit pentru zilele caniculare, deoarece au un continut in apa de 93%. Ne putem asadar potoli si foamea dar si setea!
Preparate termic vinetele isi pastreaza aproape toate proprietatile nutritive.
Un sfat al nutritionistilor : nu consumati niciodata vinetele insuficient coapte, deoarece contin o substanta otravitoare, numita solanina. Alegeti vinetele tari, grele ,cu coaja neteda si bine coapte.
"Caviarul saracului"- este denumirea pe care a primit-o salata de vinete, de la Jamie Oliver. De ce oare? Probabil pentru faptul ca pentru a o prepara, nu avem nevoie decat de o pereche de vinete...in rest tot ce ne trebuie gasim prin camara...

 

INGREDIENTE

  •  2 vinete,
  • 1 pahar cu ulei,
  • 1 lingurita chimen macinat,
  •  sare, piper si ceapa dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu chimen:

Vinetele coapte ,la gratar, in cuptor sau direct pe flacara, se curata de coaja si se scurg bine de zeama,apoi se toaca marunt - preferabil ,cu un cutit din lemn.
Se pun intr-un bol si se amesteca cu chimen, sare, piper si ceapa tocata foarte marunt. Toate acestea se pun in functie de  gustul fiecaruia.
Folosind o lingura din lemn si amestecand continuu, se adauga uleiul in fir subtire.

Putem servi salata de vinete pe felii de rosii.
Este o reteta perfecta si pentru o zi de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Corinuta 1

14.08.2010, 00:31

Ce mumos le-ai aranjat!

Julie 1

14.08.2010, 12:46

Merci, Corina!

yafa 1

17.08.2010, 00:13

Super arata, pozele sunt minunate, iar salata asa ma face sa-mi aduc aminte de vacantele din Magreb. O bunatate, stii poti incerca amestecate si cu ton

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata boeuf de post