Salata picanta de morcovi

de LeBlogPiquant in Salate, 10 Noi 2010 | 11181 vizualizari

 

Intr-o continua cautare de retete light&healthy (sa stiti ca de cand cu blogul asta, we're kinda gettin' fat :p), am dat peste reteta asta pe smittenkitchen.com, si m-am decis sa o fac si eu, cu cateva adaptari. In cazul micii noastre "familii" merge de minune - eu am mancat-o simpla, cu o lingura de iaurt deasupra, si niste lipie, iar pentru Alex (care nu e inca la cura :p), am pregatit niste cotletele de berbecut langa ea.

 

INGREDIENTE

  • 5 morcovi
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita coriandru uscat
  • 1 catel usturoi
  • un praf paprika
  • 4 linguri ulei de masline
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 100g telemea
  • jumatate de legatura patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata picanta de morcovi:

Am zdrobit in mojar 1 lingurita de seminte de chimen, cu una de boabe de coriandru, 1 catel de usturoi feliat, un praf de paprika, sare si piper.

Intr-o tigaie, am pus 4 linguri de ulei de masline, si am prajit amestecul de condimente cateva minute, pana am obtinut un ulei aromat (slurp). Am adaugat 5 morcovi rasi pe razatoarea mare, zeama de la jumatate de lamaie, si am stins focul si am lasat sa se imprieteneasca acolo aromele un sfert de ora.

Apoi am adaugat niste branza sfaramata (cam 100g). Am mai adaugat si jumatate de legatura de patrunjel tocata, si asta a fost tot. Easy nu?

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata picanta de morcovi" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Salata greceasca