Sarmale de curcan in frunze de stevie

de Bucataras in Curcan, 26 Apr 2017 | 9729 vizualizari

 

Sarmalele in frunze de stevie sunt foarte gustoase si mult mai usoare decat cele in frunze de varza murata. 

 

INGREDIENTE

  • 700 g piept de curcan tocat
  • frunze mari de stevie
  • 1 ceapa
  • 4 fire ceapa verde
  • 1 morcov
  • 80 g orez
  • 1 legatura de patrunjel
  • 100 ml suc de rosii
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 400 ml suc de rosii
  • 3 linguri ulei masline
  • 250 ml bors
  • 250 ml apa
  • sare si piper

pentru servit:

  • 1 legatura marar verde
  • smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de curcan in frunze de stevie:

Pune uleiul intr-o craticioara si soteaza ceapa, apoi adauga morcovul ras si lasa putin la inmuiat. Pune apoi si ceapa verde si las-o pana se inmoaie.

Ia de pe foc si lasa putin la racit, apoi rastoarna totul peste carnea tocata.

Pune orezul spalat si condimenteaza cu sare si piper.

Amesteca totul si apoi. adauga sosul de rosii si patrunjelul verde. Omogenizeaza bine compozitia.

Spala frunzele de stevie si opareste-le in apa clocotita cu putin sare. 

Lasa-le la scurs si la racit.

Taie cu grija cotoarele si apoi umple sarmalutele.

Asaza-le intr-un vas de ceramica.

Pentru sos, amesteca sosul de rosii cu borsul, apa, uleiul de masline, sare si piper dupa gust si toarna-l peste sarmalute.

Pune capacul si baga vasul in cuptor, la 190 de grade C, 40-50 de minute, pana ce carnea si orezul sunt fierte. 

La final, presara deasupra mararul proaspat tocat si serveste sarmalutele cu iaurt grecesc sau smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de curcan in frunze de stevie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Mancare din pulpa de curcan cu ceapa si morcov