Sarmalute de post

de ianculubita in Mancaruri de post, 17 Mar 2013 | 8092 vizualizari

 

M-am grabit cat am putut,pentru ca cineva asteapta sarmalute de post,cu reteta "mostenita"!!
Va rog dragi bucatarasi,poftiti la masa!!!

 

INGREDIENTE

  • 100ml ulei de floarea soarelui
  • 1ceapa uscata
  • 1ceapa rosie
  • 1leg.de ceapa verde
  • 1praz mic
  • 1morcov
  • 1telina mica
  • 1patrunjel
  • 1cutie de rosii in bulion
  • 1-2linguri de bulion sau 1lingura de boia
  • verdeata(marar,patrunjel)
  • condimente(sare,piper,cimbru)
  • 1/2lingurita de zahar
  • 2cani orez
  • varza murata sau frunza de vita
  • 1cana suc de rosii
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post:

Intr-o cratita in ulei incins,calim cele 4feluri de ceapa taiate foarte marunt si zahar;dupa ce s-au inmuiat adaugam radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mici,dupa ce s-au inmuiat si ele,adaugam rosiile(daca nu sunt taiate,le pasam cu furculita),bulionul,1pahar cu apa si lasam sa fiarba 10-15min;adaugam apoi orezul spalat si scurs,condimentele,verdeata tocata marunt,amestecam bine sa se omogenizeze,daca are lichid compozitia,mai lasam cateva minute sa scada,amestecand sa nu se lipeasca;in final mai potrivim de gust apoi lasam vasul sa se raceasca.

In acest timp pregatim oala;punem pe fund o crenguta de cimbru,acoperim cu varza tocata marunt,apoi infasuram sarmalutele,le asezam in oala,turnam sucul de rosii si o cana cu apa,acoperim cu varza tocata si lasam la cuptor la foc mic aproape 1h.

Le servim calde cu mamaliguta,dar cel mai bine se servesc reci.

TIPS-URI

1

umplutura pentru sarmalute de post nu trebuie sa fie moale,asa nu veti putea modela sarmalutele

2

daca totusi se intampla,sau mai lasati pe foc,sau mai adaugati orez

3

cele mai bune sarmalute de post sunt sarmalutele in frunza de varza murata

4

sarmalutele de post sunt mai bune reci

5

daca va mai ramane umplutura si nu mai aveti loc in oala,intr-un alt vas,modelati sarmalute si cu frunza de vita(mie mereu mi se intampla)

6

este foarte important sa folosim orez cu bobul rotund pentru ca are mai mult amidon

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de post din stevie