Scoici cu crema de zahar ars

de fr3ya20 in Prajituri, 6 Apr 2014 | 3629 vizualizari

 

O reteta inventata de mine,dar este foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • - 3 oua
  • - 500 ml lapte
  • - 2 linguri zahar pentru caramel
  • -3 linguri zahar
  • -esenta de vanilie
  • -200 gr scoici Baneasa
  • -2 linguri boabe de struguri din dulceata
  • - nuci (din dulceata de nuci verzi)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici cu crema de zahar ars:

Punem apa la fiert cu sare, cand da in clocot adaugam scoicile, lasam la fiert dupa instructiunile de pe ambalaj. Clatim cu apa rece si lasam sa se scurga bine de apa.

In forma in care coacem prajitura, facem zaharul ars: punem 2 linguri de zahar si lasam sa se topeasca, sa fie maroniu, intindem pe peretii formei, lasam sa se raceasca. Scoicile le umplem cu boabele de struguri din dulceata si asezam pe fundul formei cu deschizatura in jos, iar printre scoici adaugam nucile. Batem ouale cu zaharul bine, adaugam laptele si esenta, amestecam bine si punem in forma. Dam la cuptor pentru 40-60 minute (in functie de cuptoare), cand s-a intarit si rumenit deasupra, oprim si lasam sa se raceasca in forma.

Rasturnam pe platou si servim cu siropul lasat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura deliciu cu nuca