Seitan in stil asiatic

de xana in Vegan / Raw vegan, 18 Noi 2017 | 6970 vizualizari

 

Seitanul este principalul inlocuitor al carnii cu nenumarate beneficii nutritionale si este consumat de catre calugarii budisti de mai mult de sapte mii de ani dar si de persoanele cu o diete vegetariana. Se obtine prin framantarea si `spalarea` fainii de grau, fiind foarte bogat in gluten.
Nu are un gust anume si se gateste exact ca si carnea.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr seitan
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 bucata de ardel rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 5 linguri ulei
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita rasa de amidon
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingura susan negru
  • un praf de ghimbir
  • sare
  • piper
  • coriandru proaspat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Seitan in stil asiatic:

Intr-un castron amestecam apa cu amidonul, sosul de soia, uleiul de susan, un praf de ghimbir si susanul.

Seitanul il taiem in fasii subtiri si late si il prajim in wok-ul incins cu 3 linguri de ulei si putina sare si piper. Cand s-a rumenit pe ambele parti, il scoatem pe o farfurie.

Punem apoi in wok cateii de usturoi si ardeiul taiate in fasii subtiri si doua linguri de ulei si lasam la calit cateva secunde. Adaugam ceapa taiata, seitanul si amestecul de soia si lasam pe foc pentru cateva secunde, pana se formeaza un sos gros.

 

Se serveste alaturi de orez alb simplu sau taitei de orez si frunzulite de coriandru deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Seitan in stil asiatic" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tofu in sos de busuioc thailandez