Slanina cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

de mihaelar63 in Mezel de casa, 8 Feb 2021 | 3078 vizualizari

 

  Din slaninuta porcului de pe burta , acea cu  o dunga de carne , este cea mai buna pentru preparat  slanina fiarta cu usturoi si boia . Mai puteti pune bucata de slanina de pe falca porcului . Imi las cateva bucati nu foarte mari cand tai porcul si le congelez .Scot  si o prepar  cand avem pofta . Procedeul de a fi fiarta aceasta slaninuta il stiu de la bunica din partea Salajului .

 

INGREDIENTE

  • 1 buc slanina de pe burta -cu dunga de carne -aprox 800 gr
  • 1 l moare -zeama acra de varza
  • 1 ceapa
  • 1 foiae dafin verde
  • 1 lingurita boabe piper negru
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 6 catei usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra:

  1. Bucata de slanina se pune la fiert in moare .
  2. Adugati la fiert ceapa , foaia de dafin si piperul boabe .
  3. Atentie !!! Nu se pune sare , moarea este suficient de sarata .
  4. Fierbeti cam 20 minute . Asta depinde de slaninuta .
  5. Noua ne place sa nu fie fiarta pana se imprastie sa fie mediu patrunsa .
  6. Intre timp curatati si pisati usturoiul .
  7. Se scoate bucata de slaninuta si cat este calda[va absorbi mai bine gustul de usturoi ] se unge pe toate partile cu usturoi pisat .
  8. Presarati pe deasupra boia dulce de ardei .
  9. Puneti bucata de slaninuta cu boia si usturoi pe un gratar de inox ca sa se raceasca si sa se scurga de un eventual exces de lichid .
  10. Serviti slaninuta  fiarta cu boia si usturoi , alaturi de ceapa si ardei iute .
  11. Bineinteles ca noi servim cu ceapa rosie , doar avem cea mai buna din  tara !!!

TIPS-URI

1

Atentie !!! Nu se pune sare, moarea este suficient de sarata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Catalina L 1

09.02.2021, 20:36

as manca o bucatica, arata bine

mirela0911 1

14.02.2021, 11:46

Buna slanina oricand!

oanapl 1

16.02.2021, 20:24

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lebar de casa