Socata reteta bunicii

de laura_n in Bauturi, 2 Iun 2014 | 5846 vizualizari

 

Socata reteta bunicii
O ador! O ador! O ador! Proaspata, naturala, gustoasa! Tonic pt organism, plina de beneficii!

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 5 l apa minerala plata
  • 4 lamai parfumate
  • 5- flori de soc ( sa fie proaspete)
  • 4-5 linguri miere naturala
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii:

Socata reteta bunicii

Folosim un borcan de sticla (ideal) sau un bidon de plastic. 

Turnam 3 l apa si punem 4-5 linguri miere. Amestecam bine, bine, ca sa se topeasca mierea.

Spalam foarte bine lamaile, le stoarcem. Sucul obtinut il turnam peste apa din bidon. Amestecam iar. Cojile de lamaie le punem in bidon.

Spalam florile de soc usor ca sa nu se scuture si le punem in bidon. Amestecam iar si punem bidonul in balcon. Atentie sa nu infiletati dopul, il puneti doar sa tina acoperita gura bidonului.

Dupa 1 zi -2, scoatem si strecuram socata in sticle (de sticla am avut eu) si le punem la frigider! 

 

TIPS-URI

1

se pot adauga stafide sau capsuni cat timp sta la macerat!

2

data viitoare adaug si cateva frunze proaspete de menta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (33)

anca_rm 1

04.06.2014, 08:50

socata , mai ai ? foarte buna si interesanta reteta

Rocsi 1

04.06.2014, 18:38

Imi place mult si mie socata dar anul asta nu am facut

Bya Ralu 1

26.03.2015, 05:43

buna

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii