Somon in sos alla diavola

de Bucataras in Jakob Hausmann, 16 Mai 2009 | 7769 vizualizari

 

O reteta simpla si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati file de somon
  • 200 ml suc de tomate
  • 5 catei de usturoi (taiat rondele)
  • 5 catei de usturoi pisati
  • 1 ardei iute, curatat de seminte, taiat patratele mici
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 linguri de mustar de dijon boabe
  • 100 ml vin rosu
  • 1/2 lg zahar
  • sare
  • piper
  • plante aromate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in sos alla diavola:

Somonul se prepara in tigaia de teflon sau pe gratar

Ceapa, usturoiul si ardeiul iute se calesc in ulei de masline, apoi se adauga mustarul. Se stinge cu  vinul rosu. Se adauga sucul de tomate si se scade pina se obtine un sos consistent. La sfirsit se adauga ierburile aromate. 1/2 lg de zahar si se asezoneaza cu sare si piper.

Se pot folosi ca carnitura cartofi natur sau spaghete ...

adaptare dupa o reteta din revista Ciao / www.micaelvetie.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in sos alla diavola" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de somon cu legume en papillote