Sos Arrabbiata pentru paste

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 30 Mai 2017 | 12133 vizualizari

 

Arrabbiata este un sos italienesc in care regasim chilli, usturoi si rosii, pregatite in ulei de masline. In traducere mot a mot inseamna “furios” sau “nervos” si are legatura strict cu gradul de iutenie al ardeilor. 

 

INGREDIENTE

    • Ulei de masline – 3 linguri
    • Salote – 3 buc
    • Usturoi – 4 catei
    • Vin rosu demisec – 100 ml
    • Zahar – ½ lingurita
    • Busuioc proaspat – 6-7 frunze
    • Ardei iuti – 3-4 buc
    • Coaja rasa de la ½ lamaie
    • Suc de lamaie – 1 lingura
    • Rosii cuburi – 500 g
    • Anchois – 3 buc
    • Oregano uscat – ½ lingurita
    • Patrunjel proaspat – ½ legatura
    • Piper proaspat macinat
    • Parmezan pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Arrabbiata pentru paste:

  •   Incep prin a scoate semintele de la ardei;

  • Salotele le voi taia cubulete;

  • Acum pun uleiul intr-o craticioara si voi pregati totul la foc mic: aromatizez uleiul cu ardeii, ceapa si cateii de usturoi. Intre timp, dau coaja de lamaie pe razatoare si o adaug si pe ea.

  • In momentul in care usturoiul a devenit maro, il scot si sting cu vinul rosu demisec, si-l las sa se reduca, pentru a se evapora alcoolul.

  • Urmeaza sucul de lamaie si, in momentul in care a scazut de tot, adaug rosiile, putin oregano uscat si zahar pentru a mai taia din aciditatea rosiilor. Iar acum, pentru a pune in valoare gustul rosiilor, adaug 3 bucati de anchois: e o alegere personala. Daca nu va place, nu e obligatoriu sa puneti. Si pentru ca ele sunt deja foarte sarate, nu mai e cazul sa adaug sare in sos. Adaug in schimb piper.

  • Acum ca-i aproape gata, toc busuioc si patrunjel si incorporez. Adaug penne deja fierte si amestec putin cat sa se incorporeze sosul in ele.

  • Rad putin parmezan deasupra si pastele sunt numai bune de servit. E genul de sos pe care-l poti pastra in frigider cateva zile, pe care sa-l incalzesti atunci cand ti se face foame, iar tot ceea ce trebuie sa adaugi sunt pastele fierte. Si uite cum ai o masa gata in doar 8 min !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Arrabbiata pentru paste" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Shakshouka - cea mai delicioasa reteta pentru micul dejun