Sos Tzatziki

de divainbucatarie in Sosuri, 21 Mar 2011 | 6047 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml iaurt (daca se poate sa fie mai dens),
  • 1 castravete (aproximativ 350g),
  • 3 catei usturoi,
  • 3 lingurite ulei masline,
  • 1 lingurita otet,
  • frunze de menta.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Tzatziki:

Spalam foarte bine castravetele (cu coaja) si apoi il dam prin razatoare.

Punem apoi castravetele sa se scurga intr-o strecuratoare 30-45 minute. Putem forta scurgerea sucului din castravete apasand cu o lingurita sau strangandu-l in mana.Intre timp zdrobim usturoiul. Punem iaurtul intr-un castron si adaugam usturoiul si castravetele.Punem ulei si otet alternativ si amestecam dupa fiecare lingurita. La sfarsit adaugam sare si menta tocata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Tzatziki" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tzatziki