Stridii cu sos de vin

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 6 Dec 2012 | 10064 vizualizari

 

Stridiile se pot consuma și crude cu lămâie, însă eu le prefer gătite.

 

INGREDIENTE

  • 8 stridii întregi
  • 20 ml vin
  • puțină sare
  • 2 lingurițe de ulei
  • 2 căței de usturoi tocat
  • 1 lămâie tăiată în sferturi
  • 1 baghetă cu unt pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stridii cu sos de vin:

Stridiile se periază și se deschid cu un cuțitaș special. Ar trebui să curgă apă sărată din ele.  Se scoate carnea din cochilie și se curăță. Se păstrează cochiliile.

Într-un wok se încălzește puțin ulei, se adaugă usturoiul și se călește până capătă o culoare aurie. Se adaugă stridiile si de gătesc pentru 1-2 minute. Se adaugă vinul și sarea și se mai lasă 1 minut. 

Se așează carnea înapoi în cochilii, se stopesc cu sosul rămas în tigaie și se servesc cu baghetă cu unt caldă și lămâie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stridii cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Satisfyyourcravings 1

07.12.2012, 11:15

În Rotterdam, se găsesc la piaţa organizată în weekend.

ANNA_46 1

07.12.2012, 13:57

Mmm.....cum arata , tare bine as trai eu pe acolo

Sim0na 1

07.12.2012, 14:35

n-as refuza o portie!!

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Stridii cu sos de ceapa si unt