Strudele cu mere (by Miha)

de Lau in Dulciuri, 8 Aug 2011 | 4934 vizualizari

 

Multumesc Mihaelei pentru aceasta reteta de strudele cu mere. Sunt delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 100 g smantana
  • 400 g faina
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • UMPLUTURA
  • 1 kg de mere
  • zahar dupa gust
  • 2 linguri de unt
  • scortisoara
  • 1 galbenus pentru uns strudelele
  • 100 g unt pentru uns aluatul
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu mere (by Miha):

Mod de preparare pentru strudele cu mere:

Din ou, sare, smantana, apa si faina se framanta un aluat omogen putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca, apoi se imparte aluatul in 2 si presarand faina se intinde fiecare bucata in foaie subtire,care nu se mai lipeste de masa.

Se unge cu unt din belsug, apoi se impacheteaza in 4 si da la frigider 30 minute. Se scot se ung din nou cu unt, se impacheteaza si se dau din nou la frigider

Aluatul se intinde in foaie subtire, apoi se taie fasii de cca 10 cm pe laterale si late de 1.5-2 cm.

Merele se dau prin razatoare si se pune la calit cu untul, zaharul si scortisoara. Se fierb amestecand din cand in cand pana scade zeama, apoi se lasa la racit.

Merele bine racite se repartizeaza pe  mijlocul foii, intre cele 2 randuri de fasii, apoi incepem sa impletim fasiile, aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le.

Punem strudelele cu mere in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenusul de ou. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu mere (by Miha)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere rase