Sufleu de vanilie

de gatesteusor in Prajituri, 18 Feb 2015 | 5725 vizualizari

 

Hei! Dupa ce am stat si m-am sucit, invartit si documentat de 100 de ori despre delicatul sufleu mi-am facut in sfarsit curaj sa ma apuc sa fac minunatia. Si ce sa credeti, mi-a iesit din prima, a crescut frumos si a fost si gustos. Asa ca m-am gandit sa impartasesc si cu voi reteta asta simpla de Sufleu de vanilie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru compozitie :
  • 2 oua
  • 120 ml de lapte cald
  • 30 gr de zahar
  • 14 gr de unt
  • 10 gr de faina
  • Un praf de sare
  • 2 sticlute de esenta de vanilie
  • Pentru tapetat formele :
  • 30 de gr de unt
  • 30 de gr de zahar
  • Pentru servire
  • Zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de vanilie:

Se ung vasele de ceramica cu unt si se imbraca cu zahar.

Se incinge untul intr-o oala cu fundul gros. Se adauga faina si se omogenizeaza.

Se da de pe foc si se adauga treptat laptele cald, subtiind compoztia din oala.

Se pune din nou pe foc si se lasa sa dea in clocot. Compozitia trebuie sa se ingroase.

Se da de pe foc si se adauga sarea si esenta de vanilie.

Se separa ouale si se adauga cate un galbenus treptat in compozitia pentru sufleu. Se mixeaza foarte bine.

Se muta compozitia intr-un bol.

Separat se bat albusurile spuma si apoi se adauga zaharul. Se mixeaza pana se omogenizeaza.

Albusurile batute se adauga treptat in compozitia pentru sufleu. Se omogenizeaza si este gata.

Compozitia se toarna in vasele ceramice.

Se coace in cuptorul incins la 200 de grade intre 12-15 minute pana cand sufleul este bine crescut si rumen deasupra. La mine a durat 13 minute.

Se serveste cald, imediat dupa ce l-ati scos din cuptor, in vasele ramekin, cu zahar pudra deasupra.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

19.02.2015, 12:44

Merisor 1

02.03.2015, 18:19

Super!

gatesteusor 1

03.03.2015, 12:51

Ce ma bucur ca va place sufleul meu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de vanilie