Supa de rosii cu galuste bavareze

de Merisor in Supe/Ciorbe, 14 Iun 2015 | 17936 vizualizari

 

Mi-au placut mult galustele bavareze, cand le-am descoperit preparand o reteta de la Sidy, pentru provocarea Week-end cu spor.
Le-am mai facut de cateva ori de atunci, iar azi am zis sa le incerc si intr-o supa dulce-acrisoara, de rosii.
Foarte bine s-au asortat la aceasta supa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru galuste:
  • 4 chifle de 1 zi
  • 50 g pesmet
  • 2 oua
  • 75 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 2 gogosari copti
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 120 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 750 ml apa, pentru fiert galustele
  • Pentru supa:
  • 2 conserve de rosii decojite, in suc de rosii(de la LIDL)
  • 2 cepe rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 capatana usturoi
  • sare dupa gust
  • boia de ardei iute
  • boia de ardei dulce
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3-4 frunze busuioc verde
  • apa in care au fiert galustele
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste bavareze:

Mai intai pregatim galustele.

Rupem chiflele in bucati mai mici si le punem intr-un vas.

Tocam gogosarii marunt si il adaugam peste bucatile de chifle.

Punem uleiul impreuna cu untul la incins si calim ceapa tocata solzisori, pana devine translucida, apoi adaugam totul peste ingredientele din vas.

Adaugam si patrunjelul tocat marunt.

Amestecam ouale bine cu un praf de sare, adaugam laptele  si punem amestecul rezultat, peste celelalte ingrediente.

Amestecam bine compozitia, cu mana, apoi adaugam piper, nucsoara si sare dupa gust si la final, treptat, pesmetul, amestecand continuu, pana cand obtinem o pasta omogena.

Cu mainile umezite in apa, formam galustele de marimea unei mingi de ping pong.

Punem apa cu putina sare la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam galustele in ea.

Le lasam sa fiarba pana cand se vor ridica la suprafata apei, apoi stingem focul.

Pentru supa de rosii, tocam ceapa solzisori si o punem la inabusit in ulei si putina zeama de la galuste.

Lasam ceapa sa se prepare bine, picurand cand si cand din zeama.

Rosiile decojite le punem in robot impreuna cu sucul in care au stat si le mixam bine, apoi le adaugam peste ceapa bine patrunsa.

Le lasam sa dea intr-un clocot, apoi le gustam si le asezonam cu condimente.

Eu pun cate un praf de condimente, amestec bine, las sa dea intr-un clocot si gust, apoi mai adaug sau nu condimente.

Curatam usturoiul si il trecem prin presa, apoi il adaugam peste sosul de rosii si dupa cateva minute adaugam galustele si apa in care au fiert, precum si frunzele de busuioc tocate marunt.

Mai lasam vasul pe foc pentru 5-10 minute, dupa care stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi rosii proaspete si eu folosesc, dar atunci cand ma satisface gustul lor, adica de la mama din gradina.

2

Optional se poate adauga o lingurita de zahar, daca rosiile sunt acrisoare.

3

Supa se poate servi alaturi de felii subtiri si crocante de bacon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste bavareze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii cu smantana