Tagliatelle con funghi pioppini

de Bya Ralu in Paste, 7 Noi 2014 | 4179 vizualizari

 

M-am inspirat de aici http://vanigliaecannella-bellissima2010.blogspot.it/2014/01/tagliatelle-con-funghi-pioppini-e.html
Inca tot nu am inteles ce fel de ciuperci sunt,asa ca va scriu numele in italiana :))

 

INGREDIENTE

  • 1 tava ciuperci pioppini
  • paste tagliatelle
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml vin rosu
  • ulei de masline
  • unt
  • patrunjel proaspat
  • parmezan ras
  • sare.piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle con funghi pioppini:

Ceapa se taie marunt, se pune la calit in ulei de masline, impreuna cu usturoiul putin strivit.

Ciuperciile se curata de pamant (eu am taiat unde erau manunchi), se dau sub un jet de apa rece si se pun in tigaie peste ceapa.

Se pune vinul si se lasa pana cand se evapora alcoolul, se adauga putina apa sa fiarba cateva minute.

Dupa ce scade zeama complet se adauga untul se mai lasa putin pe foc si se opresc.

Intre timp se pune o cratita cu apa pe foc,cand incepe sa clocoteasca se pun pastele,se lasa cat scrie pe ambalaj.

Cand sunt fierte se strecoara(nu trebuie sa fie strecurate de toata zeama,trebuie sa ramana putin din zeama astfel devin prea uscate),se pun in tigaie,se lasa 2 minute pe foc,se presara patrunjel proaspat.

Se pun condimente dupa gust.

TIPS-URI

1

Se servesc cu parmezan ras

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle con funghi pioppini" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ton si ciuperci